Gemeente laat onze kinderen “spartelen”

Wie kent het gezegde “laat ze maar spartelen” niet? Slaan met armen en benen, aldus Van Dale. Iemand lekker laten gaan… Dat betekent het eigenlijk.

Jaren geleden hebben de heren en dames van diverse politieke partijen ingestemd met de bezuiniging op het schoolzwemmen. Gevolg? Veel scholen zijn gestopt met het aanbieden van schoolzwemmen. Resultaat? Niet alle schoolgaande kinderen hebben een zwemdiploma. Gekscherend; een veterstrikdiploma kan wel worden gehaald op de basisschool maar iets belangrijks als een zwemdiploma niet.

In Veenendaal hebben wij veel plassen, sloten en, vooruit, een gracht. Kortom; veel water. In Veenendaal stimuleren wij buitenspelen. Bezig zijn in de buitenlucht. Het is een illusie te denken dat ouders/verzorgenden altijd zicht hebben op de kinderen. Zo kan het gebeuren dat het gevaar van water verkeerd wordt ingeschat door kinderen. Het is dan een geruststellende gedachte als een kind zichzelf kan redden.

Helaas gaat dit zelfreddende vermogen niet voor elk kind op. Ouders kunnen uitéénlopende redenen hebben om de kinderen niet op zwemles te sturen. Geld kan een reden zijn. Tijd, of meer het gebrek aan tijd kan ook een reden zijn.

JouwVeenendaal is van mening dat elk kind de mogelijkheid zou moeten hebben om zwemles te krijgen. Scholen moeten dit weer gaan aanbieden. De gemeente moet dit weer financieren.

Hoe mooi is het als kinderen naast het veterstrikdiploma ook weer een zwemdiploma aan opa en oma kunnen laten zien.

Laat onze kinderen niet langer spartelen. Laat onze kinderen gewoon zwemmen!

 

Daniel van Binsbergen – Lijsttrekker JouwVeenendaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordt nu lid in 2 simpelen stappen!