Democratie!

Eigenlijk zou ik vandaag schrijven over hoogbouw. Met name wat wij vinden als JouwVeenendaal. En natuurlijk kan ik heel veel schrijven over onze standpunten. Wat wij vinden en willen veranderen in Veenendaal. Het voelt alleen ongemakkelijk om te schrijven over hoogbouw. Het voelt vreemd om te moeten schrijven over verkiezingen. Het voelt vreemd om te moeten schrijven voor onze verkiezingscampagne.

24-02-2022. Oorlog.

Dat is wat de wereld op dit moment echt bezig houdt. Totaal zinloos geweld. Een agressor die niet lijkt te temmen. Die alles en iedereen in zijn waanzin meeneemt. Ook in de Veense huiskamers zien we de verschrikkelijke beelden. Beelden die mensen verdrietig maken. Angstig en boos.

Oekraïne lijkt zo ver weg. Het conflict zo ongrijpbaar. Het gevoel zo machteloos. Oekraïne heeft met de Oranjerevolutie in 2004 laten zien dat het een democratisch land wil worden. Vele demonstranten zijn dagen, weken en maanden de straat op gegaan om te strijden voor gerechtigheid en een democratischer systeem. Hoe pijnlijk en verdrietig is het om te zien dat het harde werken van de afgelopen jaren met zoveel geweld en haat wordt bestreden door Rusland.

Des te meer mogen we ons beseffen dat wij in een land wonen waarin de democratie een groot goed is. Waar het vanzelfsprekend is dat er eerlijke verkiezingen worden gehouden. Dat mensen hun mening mogen geven. Dat we in vrijheid leven.

Laten we dan ook gebruik maken van ons grondrecht om te mogen stemmen. In alle veiligheid. Op de partij van jouw eigen keuze. Op die manier, als is het maar heel klein gebaar, laten we zien dat democratie werkt.

Zeker ook deze komende verkiezingen zullen we in gedachten zijn bij de inwoners van Oekraïne.

 

Daniel van Binsbergen – Lijsttrekker JouwVeenendaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordt nu lid in 2 simpelen stappen!